Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

38-МІ РОКОВИНИ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ: НЕТІШИНЦІ ПАМ’ЯТАЮТЬ 

26 кві 2024

 26 квітня вся Україна і світ вшановують пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи… Найбільшої аварії за всю історію ядерної енергетики. Цього дня згадують героїзм працівників атомної електростанції, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків – усіх тих, хто брав участь у ліквідації наслідків техногенної катастрофи. 38 років тому в далекому 1986 році вступили в боротьбу з жахливим лихом і нетішинці. 
Сьогодні, 26 квітня, за участі секретаря міської ради Івана Романюка, заступника міського голови Василя Миська, представників ХАЕС, міської військової адміністрації, членів міської громадської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», рятувальників, поліцейських і нацгвардійців, представників установ та організацій громади відбулося покладання квітів до пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи. Хвилиною мовчання і спільним виконанням Гімну України розпочався пам’ятний захід.  
Данину поваги ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС висловив заступник міського голови Василь Мисько та начальник 8-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Нетішина Руслан Захарчук. Вони подякували ліквідаторам за їхню самовідданість, мужність і відвагу. 
????️ Голова Нетішинської міської громадської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Таїсія Война зі сльозами на очах згадала те, що прийшлося пережити під час і після катастрофи. Від імені ліквідаторів і постраждалих, вона подякувала за співпрацю та допомогу міській владі та усім, хто не забуває про чорнобильців.  По завершенню заходу квіти пам’яті лягли до підніжжя пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи. 
Зазначимо, що відповідно до розпорядження міського голови від 17 квітня 2024 року N 97/2024-р «Про надання матеріальної допомоги до Дня Чорнобильської трагедії» надано матеріальну допомогу особам з інвалідністю, захворюванням яких повʼязане з впливом Чорнобильської катастрофи, для 95 осіб на суму 61 тис 400 грн.