Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У СТАРОКРИВИНСЬКІЙ ГІМНАЗІЇ ВІДКРИЛИ «КЛАС БЕЗПЕКИ» 

26 кві 2024

24 квітня на базі Старокривинської гімназії «Патріот», керівником якої є Олена Груша, відкрили «Клас безпеки». Це перший такий простір в закладі загальної середньої освіти на території нашої громади. Тут школярів навчатимуть правилам пожежної, мінної безпеки, дорожнього руху, цивільного захисту, а також основам надання домедичної допомоги. 
«Клас безпеки» – це ініціатива Міністерства освіти і науки України, Міністерства внутрішніх справ та Державної служби з надзвичайних ситуацій України. Всеукраїнський проєкт має на меті ознайомлення учнів з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій та формування в дітей важливих навичок з питань безпеки життєдіяльності.  
На відкриття безпекового освітнього простору завітали секретар міської ради Іван Романюк, заступник міського голови Василь Мисько, начальник міської військової адміністрації Григорій Олендра, очільниця управління освіти виконкому міської ради Ольга Бобіна і начальник 8-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Нетішина Руслан Захарчук.  
Присутні ознайомились з технічним та методичним забезпеченням класу безпеки. Зокрема, він розділений на декілька навчальних зон, згідно з вимогами – пожежна, мінна безпека, безпека життєдіяльності, домедична допомога, ігрова зона. Впоратися з відчуттям тривожності та втоми учні закладу зможуть у зоні психологічного розвантаження, про яку також подбали. 
Перший урок в Класі безпеки, для учнів 3-го класу Старокривинської гімназії, пройшов в ігровій формі. Разом з почесними гостями вони надавали домедичну допомогу, відшліфовували знання та вміння щодо дій під час пожежі. Команда дітей під назвою «Допитливі» не відставала від команди дорослих «Досвідчених» – вправно відповідала на запитання про правила пожежної безпеки в побуті, під час відпочинку та як користуватися вогнегасником.  
На завершення заходу місцеві рятувальники показали школярам пожежно-рятувальний автомобіль, розповіли про його призначення, продемонстрували наявний аварійно-рятувальний інструмент, гасили умовний осередок загоряння за допомогою вогнегасника.  
Як розповіла начальник управління освіти Ольга Бобіна, «Клас безпеки» був створений за кошти бюджету громади. На його обладнання виділили 63 тис. грн. До 1 вересня 2024 року такі класи мають відкритися в усіх закладах загальної середньої освіти нашої громади. Відкриття безпекових освітніх просторів сприяє формуванню у підростаючого покоління відповідального ставлення до власної безпеки.  
Отримані дітьми якісні знання з правил безпеки життєдіяльності – це те, до чого прагнуть рятувальники і освітяни в роботі з дітьми. Оскільки, це гарантія свідомого ставлення до питання безпеки в житті кожної людини, а воно, як відомо, має формуватися ще з дитинства.  
Відділ з організаційних питань