Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Останнє засідання сесії Нетішинської міської ради-2017: у новий рік з ухваленим бюджетом на 2018 рік

28 гру 2017

У четвер, 21 грудня, під головуванням міського голови Олександра Супрунюка  відбулося останнє засідання сесії міської ради VII скликання у 2017 році. Перед розглядом питань порядку денного, а їх було більше 100, очільник міста подякував депутату Юрію Мирончуку (фракція «УКРОП») за створення та встановлення символічної фото-зони «♥ Netishyn», яка віднедавна розміщена біля житлового комплексу «Панорама». Голова фракції «Нетішинська Самооборона» Юрій Камозін звернув увагу головуючого і колег щодо порушення регламенту, зокрема, ігнорування деякими місцевими обранцями депутатських комісій. Юрій Мирончук цікавився питанням щодо забезпечення електроенергією підприємства, які знаходяться на «Піонерці», адже з 1 січня 2018 року їм загрожує відключення світла. Що стосується депутатських запитів, Юрій Камозін (фракція «Самооборона») запропонував директору КП НМР «Благоустрій», користуючись досвідом інших міст, зокрема, Хмельницького, запровадити у місті освітлення пішохідних переходів, аби зменшити кількість аварій на дорогах. Очільник міста відповів, що комунальне підприємство уже працює над цим питанням і ця ініціатива буде реалізована у Нетішині.

Головним з питань порядку денного було ухвалення бюджету громади на 2018 рік. Попередньо бюджет міста презентували тричі – членам виконавчого комітету, депутатам та громадськості. Детально розглянули всі програми, врахували всі зауваження. В бюджеті-2018 закладені поточні видатки, тоді як капітальні видатки розглядатимуться за результатами перевиконання бюджету 2017 року. «Гаряча» дискусія між депутатами зав’язалася під час обговорення проекту рішення «Про списання з балансу КП НМР «Житлово-комунальне об’єднання» багатоквартирних житлових будинків». Спірне питання після жвавого обговорення більшістю голосів було підтримано. Не підтримали обранці питання «Про реорганізацію КМЗ НМР «СМСЧ міста Нетішин» шляхом виділу з неї окремого підприємства. Депутати, серед яких і представники комунального медичного закладу зазначили, що не впевнені у доцільності реорганізації, тому закликали колег не поспішати з позитивним рішенням. Депутатський корпус затвердив додаткові штатні одиниці у закладах освіти міста та структурних підрозділах управління освіти виконкому. Прийнято рішення «Про зміну назви Нетішинського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів та затвердження Положення Про Нетішинський центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю». Нещодавно за рішенням суду на посаді першого заступника міського голови було поновлено Євгена Юрчука, проте депутати не скасували рішення тридцять третьої (позачергової) сесії міської ради VII скликання від 28 вересня 2017 року «Про затвердження Романюка І.В. на посаді першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Нетішинської міської ради». Внесено зміни до рішення другої (позачергової) сесії міської ради VII скликання від 25 листопада 2015 року «Про обрання голів постійних комісій Нетішинської міської ради» – головою постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища обрано депутата від фракції «СОЛІДАРНІСТЬ» Сергія Степанюка.

Більше 60 земельних питань виносилось на розгляд депутатського корпусу. За частину питань депутати голосували пакетом, зважаючи на те, що проекти рішень попередньо пройшли погодження на постійній комісії з питань земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища. Місцеві обранці надали земельну ділянку 0,1802 га, що на вул. Варшавська – ГО «Світле майбутнє інвалідів» для будівництва багатоповерхового житлового будинку. Також депутати передали земельну ділянку 0,5642 га, що на вул. Набережна Державній судовій адміністрації для будівництва приміщення суду.

Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради