Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Прес-конференція міського голови: ключові тези

18 жов 2017

Кадрові зміни у виконавчому комітеті, незавершене питання бути чи не бути Нетішинській об’єднаній громаді, пошук шляхів вирішення проблеми випалювання деревного вугілля у Нетішині, бюджет 2018 року – саме ці питання минулого тижня стали приводом чергової зустрічі очільника міста Олександра Супрунюка із представниками ЗМІ.

10 жовтня, на позачерговій сесії, Хмельницька обласна рада прийняла зміни до перспективного плану формування територій громад області. Проте депутатський корпус не підтримав утворення Крупецької об’єднаної територіальної громади Славутського району, у зв’язку з тим, що не всі сільські ради готові єднатися довкола Крупця. Окрім того, Білотинська і Полянська сільські ради скасували рішення про об’єднання з Нетішином та вирішили увійти до складу Крупецької ОТГ. За словами міського голови, усе це зроблено кулуарно, без відома Нетішина та без проведення громадських обговорень. Олександр Супрунюк нагадав журналістам, що 2 роки тому фактично відбулося об’єднання Нетішинської територіальної громади, до якої увійшло 14 сіл та місто Нетішин. Проте ЦВК двічі не дала згоди, тому цей процес не було завершено. На думку очільника лише громада повинна вирішувати об’єднуватися їй чи ні.

Розповів Олександр Супрунюк і про зміни у виконавчому комітеті. Зокрема, від жителів міста надходять претензії щодо роботи окремих працівників. Окрім того, виявлені факти підробки документів та підписів, на які не можна не реагувати. Тому, незабаром у виконкомі планується переатестація працівників, а для тих, хто допустив порушення в роботі, – позачергова переатестація. На думку мера, у виконавчому комітеті повинні, в першу чергу, працювати менеджери, а не чиновники. Чиновники створюють проблеми, а менеджери їх вирішують. 

Торкнувся очільник міста питань з приводу призначення заступників і керуючого справа виконавчого комітету. Наголосивши, що наразі значно пожвавилась робота у напрямках, якими курує перший заступник Іван Романюк, зокрема, активно шукаються шляхи вирішення актуальної проблеми випалювання деревного вугілля у місті, в цьому йому допомагає начальник юридичного відділу Оксана Латишева. Сподіваючись на підтримку депутатського корпусу, на чергову сесію буде виноситись проект рішення про затвердження Оксани Латишевої на посаді заступника міського голови та Оксани Брянської на посаді керуючого справами виконавчого комітету Нетішинської міської ради. Висловив Олександр Супрунюк власну думку щодо підвищення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Він повідомив, що необхідно було піти на цей крок, адже на початку року була підвищена мінімальна заробітна плата. Загалом, комунальні послуги, які надає КП НМР «ЖКО» подорожчали на 8%.

Відділ з організаційних питань,
зв’язків з ГО та ЗМІ апарату виконавчого комітету
Нетішинської міської ради