Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Для трьох нетішинців придбано однокімнатні квартири

21 лип 2020

Відтепер троє нетішинців, особи із числа дітей, позбавлених батьківського піклування, мають власне житло. Придбання однокімнатних квартир для мешканців нашої громади стало можливим завдяки чинності постанови Кабінету Міністрів України №877 «Про затвердження Порядку у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпеченням житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа», на виконання якої в регіони спрямовані значні кошти.
Завдяки наполегливій роботі та плідній співпраці керівництва міста з обласною владою кошти державної субвенції у сумі 1 мільйон 414 тисяч 096 гривень ( по 353 тисячі 524 гривні кожному) спрямовано на придбання житла на вторинному ринку трьом нетішинцям, які перебували на квартирному обліку та не мали власного житла. Як розповіли спеціалісти служби у справах дітей виконавчого комітету Нетішинської міської ради, квартири обирали відповідно до параметрів, визначених постановою Кабінету Міністрів. Серед багатьох варіантів комісія зупинила свій вибір на комфортабельних, затишних житлових приміщеннях у Нетішині та Славуті.
Нагадаємо, у Нетішинській міській ОТГ проживає 66 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них на квартирному обліку перебуває 9 дітей. Окрім того, на контролі органу опіки та піклування перебуває 37 осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на квартирному обліку – 27 осіб. 
Завдяки спільним зусиллям у 2018-2020 році вдалося зрушити «з місця» позачерговий квартирний облік пільгових категорій дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. У цьому році ще троє нетішинців, особи позбавлені батьківського піклування отримали квартири. Ще одну квартиру планують придбати для особи із числа дітей, позбавлених батьківського піклування найближчим часом.
Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради