Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

На Хмельниччині діють “гарячі” телефонні лінії щодо роз’яснення питань профілактики поширення коронавірусу

24 бер 2020

Інформуємо, що відповідно до рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10.03.2020 р., на території Хмельницької області діятимуть “гарячі” телефонні лінії, зателефонувавши  на які ви зможете отримати фахову консультацію з питань профілактики поширення коронавірусу COVID-19 та порядку дій у разі виникнення підозри за це захворювання.

«Гаряча лінія» Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА:

(0382) 70-43-61 (приймальне відділення КП «Хмельницька інфекційна лікарня») – працює цілодобово.

За цим телефоном ви зможете отримати консультацію лікаря:

? які симптоми характерні для хвороби COVID-19
? що потрібно робити, якщо у вас чи ваших рідних з’явилися симптоми респіраторного захворювання, і ви думаєте, що можете мати коронавірусну інфекцію
? що робити, якщо ви контактували з людиною, яка має підозру чи вже захворіла на коронавірусну інфекцію

 

«Гаряча лінія» ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України»:

(0382) 70-38-05  працює без вихідних з 8.30 до 17.30.

Тут вам підкажуть:

? яка ситуація із захворюваністю на коронавірусну та інші вірусні інфекції в області, Україні та світі
? якими дезінфекційними засобами можна користуватися для профілактики коронавірусної інфекції та як їх правильно використовувати
? які засоби індивідуального захисту потрібно застосовувати та як це робити правильно

 

«Гаряча лінія» ГУ Держпродспоживслужби України в Хмельницькій області:

(0382) 65-07-34 – працює: пн.-чт. – з 8.30 до 17.30; пт. – з 8.30 до 16.15; сб., нд., святкові дні – з 9.00 до 17.00.

Фахівці Держпродспоживслужби проконсультують:

? які існують шляхи передачі коронавірусної та інших інфекцій

? які індивідуальні заходи слід вжити для профілактики та запобігання поширенню коронавірусної інфекції

? які профілактичні заходи мають бути вжиті з метою запобігання та поширення COVID-19 в закладах освіти, ресторанного господарства та інших об’єктах масового перебування людей різних форм власності.