Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ: ПРО СЕСІЙНІ РІШЕННЯ і МЕДИЧНІ СПРАВИ

06 жов 2020

У понеділок, 5 жовтня, відбулась чергова прес-конференція міського голови Олександра Супрунюка для місцевих ЗМІ. На ній йшлося про останні новини життя Нетішина.

Розпочав своє спілкування з журналістами Олександр Супрунюк із коментаря рішень, які були прийняті на двох останніх сесіях міської ради та однієї з найактуальніших проблем сьогодення – ситуації із захворюванням на коронавірус КОВІД-19 у нашому місті.

За словами Олександра Супрунюка, факти свідчать про те, що частина депутатів останнім часом втратила інтерес до роботи в міській раді або просто саботувала проведення сесійних засідань. Кілька сесій підряд важко було зібрати кворум. Доводилось по декілька разів запрошувати депутатів, переконувати, а деякі взагалі не виходили на зв'язок. Дві останні сесії були дуже важливі, позачергова (81-ша) проходила в онлайн-режимі, а чергова (82-га) – в звичайному. Потрібно було передбачити кошти в місцевому бюджеті, в зв’язку з підвищенням заробітної плати в Україні, провести виплати технічним працівникам шкіл та дитсадків, додати коштів до фонду зарплати КП «Благострій» - з 1 жовтня на 10% збільшено заробітну плату працівникам комунального підприємства. Додаткові кошти передбачені і для місцевої медицини.

Рейдерським захопленням назвав міський голова Олександр Супрунюк рішення Славутської міської ради від 15 липня 2020 року про передачу Старокривинської амбулаторії загальної практики - сімейної медицини у комунальну власність Крупецької сільської ради. «Це рішення було прийнято без повідомлення, незважаючи на наші листи з проханням виконати закон України про передачу майна для територіальної громади. Крупецька громада ніякої участі в утриманні Старокривинської амбулаторії не брала. Лікар Старокривинської амбулаторії обслуговує мешканців інших сіл, є працівником Центру ПМСД м. Славути. З особистих міркувань вона не захотіла переходити до нетішинського Центру ПМСД. Я пропонував передати майно громаді і ми могли б надати це приміщення для славутської ПМСД. Ми обов’язково будемо звертатися до суду задля того, щоб повернути громаді майно. Я переконаний в тому, що ми ці суди виграємо. Нині під загрозою подальше існування амбулаторії на певний період, адже потрібно отримати від НСЗ відповідний дозвіл на 2020 рік, укласти відповідні договори і т. ін.», - так прокоментував журналістам ситуацію міський голова.

Доки буде судова тяганина, може трапитись так, що амбулаторія взагалі не працюватиме. Тому в екстреному порядку, як розповів Олександр Супрунюк, на останній сесії міської ради, яка відбулась 2 жовтня, було прийнято рішення про облаштування в будівлі колишньої сільської ради пункту здоров’я, який надаватиме допомогу не тільки мешканцям Старого Кривина та Нового Кривина, а й навколишніх сіл. Є домовленість з відділенням Укрпошти, що розташоване в цій же будівлі, про створення нами належних умови для роботи листонош. Також подібний центр здоров’я буде облаштовано і в садибній забудові міста в будівлі Будинку культури по вул. Солов’євська. «Я переконаний, що до нового року ці 2 центри працюватимуть», - зауважив міський голова.

Не обійшов увагою Олександр Супрунюк і СМСЧ, яка на теперішній час має 16 пакетів договорів щодо надання медичних послуг, укладених з Національною службою здоров’я. Нещодавно додався договір щодо лікування хворих на COVID-19 - нетішинська лікарня додатково отримуватиме більше 2, 6 млн. грн. щомісячно на їхнє лікування. Загалом з 10 вересня (дня початку лікування хворих ) проліковано в стаціонарі 17 чоловік, 8 хворих перебувають на лікуванні. Проблема з пандемією нікуди не зникає, вона тільки набирає обертів як в України, так і на Хмельниччині, і в Нетішині зокрема.

Міський голова зазначив, що працівники СМСЧ і Центру ПМСД, санітарної та інших служб міста працюють оперативно, хворих виявляють на ранніх стадіях, тому маємо мінімальну кількість важкохворих. Нині їх у нетішинській лікарні двоє. За протоколом МОЗ люди, які хворіють на пневмонію,лікуються амбулаторно, а стаціонарно лише ті, у кого є ускладнення.

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської