Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ: НА ТЕРИТОРІЇ ОТГ ДО КІНЦЯ РОКУ БУДЕ ОБЛАШТОВАНО 2 ПУНКТИ ЗДОРОВ’Я

06 жов 2020

У п’ятницю, 2 жовтня, відбулась остання, вісімдесят друга сесія Нетішинської міської ради VIIскликання. На порядок денний було винесено 88 питань, домінуюча їхня частина, уже традиційно, земельні.

На останній сесії міської ради VII скликання були присутні 19 депутатів та міський голова Олександр Супрунюк, який головував на засіданні.

Міська рада затвердила зміни до попереднього свого рішення щодо плану діяльності Нетішинської міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2020 рік та взято до відома звіт голови наглядової ради КП НМР «Благоустрій».

Рішенням міської ради управлінню капітального будівництва виконкому передано функції замовника будівництва двох об’єктів під пункти здоров’я: реконструкції частини приміщень адмінбудинку колишньої будівлі Старокривинської сільської ради та реконструкції частини будівлі Будинку культури по вул. Солов’євська. Вже згодом, при прийнятті рішення про внесення змін до бюджету Нетішинської міської ОТГ на 2020 рік, було виділено 200 тис. грн. на реконструкцію частини будівлі Будинку культури в садибній забудові міста та 647 тис. грн. – частини адмінбудівлі колишньої Старокривинської сільської ради. Як зазначив Олександр Супрунюк, зазначені пункти здоров’я мають запрацювати до кінця нинішнього року. Він також прокоментував рішення Славутської райцонної ради від 15 липня 2020 року про безоплатну передачу Старокривинської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини (майно територіальної громади Старого Кривина) у комунальну власність Крупецької сільської ради. Нетішинська міська ОТГ право на своє майно буде відстоювати в суді.

Що стосується інших змін до бюджету, то з метою забезпечення видатків на лікування хворих на цукровий діабет інсуліном та нецукровий діабет десмопресином збільшені видатки за рахунок державної субвенції на 401 тис. 200 грн. Виділено: 3 тис. 900 грн. - для КНП НМР «Центр ПМСД» на придбання слухового апарату для особи з інвалідністю; 45 тис. грн. – управлінню освіти для придбання та встановлення приладу обліку теплопостачання, 200 тис. грн. – на заміну вікон у НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів та ліцей», 58 тис. грн. – на реконструкцію будівлі ЦСССДМ під БДТ; 7, 3 тис. грн. – для управління капітального будівництва на проєктні роботи з реконструкції частини будівлі Будинку культури по вул. Солов’євська під пункт здоров’я; 49, 5 тис. грн. – для КП НМР «Благоустрій» на виготовлення проєктної документації з капітального ремонту технічної бази; 50 тис. грн. - на виконання комплексної програми для УДКС у м. Нетішині; 15 тис. 880 грн. – для КПНМР «Комфорт» на оплату за електроенергію вуличного освітлення та ін..

На пленарному засіданні депутати внесли зміни до декількох місцевих програм: благоустрою, розвитку земельних відносин, фінансування заходів державного, обласного, місцевого значення та поетапного покращання надання медичної допомоги населенню. Також взято до відома виконання у 2019 році 4 програм Нетішинської міської ОТГ. Разом з тим, не вистачило депутатських голосів, щоб перейменувати нові вулиці, відповідно до генерального плану: вул. Проєктна-6 - на вул. Успішна, вул. Проєктна-3 – на вул. ветеранів Афганістану, вул. Проєктна1 – на вул. героїв АТО. Слід зауважити, що винесенню питання до сесійної зали передували відповідні звернення громадських організацій, проведені громадські слухання та рішення виконкому.

Щодо блоку земельних питань (налічувалось 70), то рішення по більшості з них приймались без обговорень, адже всі вони детально вивчалися та аналізувались на засіданні профільної депутатської комісії.

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради