Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ДО УВАГИ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ!

19 кві 2022

Уряд України спільно з ООН запускає дві програми виплат вимушеним переселенцям, які потребують додаткового захисту.

Кабінетом Міністрів України прийнято 15 квітня 2022 року постанови за № 445 та № 446 щодо запуску двох програм для внутрішньо переміщених осіб

Перша з них передбачає виплати від Всесвітньої продовольчої програми ООН для тих переселенців, які потребують додаткового соціального захисту, по 2 220 грн на кожного члена родини протягом трьох місяців на банківський рахунок отримувача.

Друга програма грошової допомоги — це виплати малозабезпеченим пенсіонерам із числа вимушених переселенців від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Такі переселенці також додатково отримуватимуть по 2 220 грн.

Виплата допомоги в рамках реалізації проєкту здійснюється додатково без подання окремого звернення внутрішньо переміщеною особою на підставі відомостей, що містяться в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб, незалежно від отримання особою інших видів допомоги, зокрема виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Детальні умови реалізації проекту та категорії отримувачів допомоги будуть визначені Меморандумом про співпрацю між Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців України та

Міністерством соціальної політики України.

Управління соціального захисту населення