Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

МИ ПАМ'ЯТАЄМО…

29 сер 2022

Сьогодні, 29 серпня, День пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі - дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року.

Символікою цього дня є квітка соняшника, адже у серпні 2014 року саме на соняшникових на полях полягло багато українських воїнів… Дати про втрати різняться й по нині. За висновками Генеральної прокуратури, які були оприлюднені 14 серпня 2018 року, в Іловайському "котлі" загинуло 366 захисників, отримали поранення - 429, потрапили в полон – 128, вважаються зниклими безвісти – 158. А за неофіційною статистикою втрати значно більші, адже на фронті своя статистика…

…Разом зі всією Україною вшанували пам'ять захисників України і в Нетішинській міській територіальній громаді. Представниками виконавчого комітету міської ради на чолі з міським головою Олександром Супрунюком, військовослужбовцями в/ч 3043 на чолі з командиром Костянтином Кабановим, представниками загону 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Хмельницькій області на чолі з начальником загону Ігорем Руйом, представниками ВП ХАЕС було покладено квіти до пам’ятних знаків Захисникам Вітчизни і Героям Небесної Сотні та борцям за незалежність України, що на проспекті Курчатова. Також було покладено квіти до могил наших воїнів-захисників на нетішинському та старокривинському кладовищах.

Відділ з організаційних питань