Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

СВЯТО ОСТАННЬОГО ДЗВОНИКА В НЕТІШИНСЬКІЙ ГРОМАДІ

31 тра 2022

Сьогодні в 5-ти закладах загальної середньої освіти Нетішинської МТГ пролунав Останній дзвоник. Цьогоріч він востаннє пролунав для 241 випускника. Також 463 учні громади закінчили 4-ий клас, 397 -9-ий.

Заходи, приурочені цьому дню, через війну з російськими орками, пройшли в змішаному форматі - до рідної школи прийшли лише випускники та їхні батьки. Учні 1-их - 10-их класів відзначали свято дистанційно.

Випускники 9-их класів зможуть продовжити навчання у ліцеях. Як відомо, рішенням двадцять 23 сесії міської ради VIII скликання від 27 травня 2022 року прийнято програму трансформації мережі закладів загальної середньої освіти Нетішинської міської ради на 2022-2024 роки. В ній визначено, що на території нашої громади з 1 вересня 2022 року буде п’ять ліцеїв, а з 1 вересня 2023року – 4 гімназії та 1 ліцей на базі Нетішинської ЗОШ І-ІІІ ст. №1. Відповідно 10-ті класи в цьому навчальному році набиратиме тільки в ЗОШ №1.

У випускників, які бажають продовжити навчання у вищих навчальних закладах, попереду складання Національного мультипредметного тесту (НМТ). Тестування проходитиме у три сесії: основну (18 липня – 10 серпня), додаткову (16 - 20 серпня) та спеціальну (12 – 16 вересня). Випускник обов’язково повинен підтвердити своє бажання проходити тестування й обрати із запропонованого переліку назву населеного пункту, де проходитиме тестування. Зробити це необхідно з 20 травня до 7 червня.

Обласні військові адміністрації визначили перелік населених пунктів у відповідних регіонах, де безпекова ситуація дозволяє провести тестування. Найближчі пункти для випускників Нетішинської МТГ – в містах Славута та Шепетівка. Проте за бажанням тест можна пройти в тому місті (або поблизу), де випускник планує перебувати в період проведення НМТ. Для учнів, які перебувають поза межами України, такі пункти будуть створені при посольствах України.

Тестування проходитиме в три сесії: основна: 18 липня – 10 серпня; додаткова: 16–20 серпня; спеціальна: 12–16 вересня.

Відділ з організаційних питань