Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

БЕЗПЕКА В ПРІОРІТЕТІ: ДЛЯ ШКОЛЯРІВ НЕТІШИНА ВІДКРИЛИ ЩЕ ОДИН КЛАС БЕЗПЕКИ

04 вер 2024

У гімназії «Енергія» облаштували клас безпеки, у якому учнів навчатимуть правилам безпечного життя, проводитимуть тренінги з цивільного захисту та домедичної допомоги, а також уроки з основ здоров’я та безпеки життєдіяльності. Це вже третій клас безпеки у нашій громаді.

Проєкт «Клас безпеки – це потреба та необхідність сьогодення. У складні часи війни завдання нашої країни – це збереження життя і здоров’я українців, виховання основ безпечної поведінки дітей в різних життєвих ситуаціях.

Сьогодні, 4 вересня, відбулося офіційне відкриття класу безпеки в гімназії за участі керівництва, школярів, педагогів, військовослужбовців, працівників ДСНС і поліції. Тематичний клас розділений на декілька осередків: пожежна безпека, мінна безпека, цивільний захист, безпека в побуті, домедична допомога, правила дорожнього руху. Освітній простір оснащений навчальними макетами небезпечних предметів, тематичними іграми, інформаційними плакатами та роздатковим матеріалом.

Перший урок в класі безпеки для гімназистів пройшов в ігровій формі. Учні 4-го, 7-го, 8-го класів були захоплені процесом навчання і брали активну участь у бесідах про пожежну небезпеку, вибухонебезпечні предмети і правила дорожнього руху. Учні мали можливість спробувати себе в ролі медиків, поліцейських, рятувальників. Бойові медики Національної гвардії України продемонстрували навички тактичної медицини.

У присутності рятувальників школярі «проінспектували» пожежно-рятувальний автомобіль та наявний аварійно-рятувальний інструмент.

"Ми прагнемо, щоб діти почувалися в безпеці, знали правила поведінки в надзвичайних ситуаціях та не допускали порушень техніки безпеки в повсякденному житті", – зауважила начальник управління освіти виконавчого комітету міської ради Ольга Бобіна.

Відділ з організаційних питань