Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ВІН ПОЛИНУВ ДО ЛАВ НЕБЕСНОГО ВІЙСЬКА…

09 лип 2024

Знову сьогодні, 9 липня, нашу громаду об’єднало горе болючої втрати… Війна не питає скільки тобі років, які маєш статки чи маєш сім’ю, вона забирає найкращих… Лави Небесного війська поповнив ще один Новітній Український Герой – 25-річний нетішинець Віктор Гірич, солдат, стрілець-помічник гранатометника стрілецького відділення стрілецького батальйону в/ч А0693. Він загинув від рашистської кулі в бою за Україну 4 липня в н.п. Спірне Бахмутського району Донецької області.

Після закінчення школи Віктор навчався у Нетішинському професійному ліцеї на автослюсаря. Коротким був його трудовий шлях у мирній професії. З 2017 року працював монтером колій на дільниці залізничного транспорту транспортного цеху Хмельницької АЕС. А вже в квітні 2019 року був призваний на строкову військову службу, а в 2020 році підписав контракт зі Збройними Силами України…Коротка біографія… Як і кожен у його віці будував плани на майбутнє і до останнього подиху вірив у перемогу України. Віктор не вст иг створити сім’ю. Доля дала йому так мало, доля не дала звичного багатьом щастя, але встигла забрати життя, яке тривало лише 25 років і обірвалось у бою за щастя інших.

Він вірою і правдою боровся з окупантом за нашу Україну, за її незалежність, за життя та майбутнє кожного українця, проте не вдалось своє… Тепер Новітній Герой Віктор Гірич захищатиме нас з небес…

Сьогодні провести Героя в останню путь на площу перед будівлею виконкому зійшлася Нетішинська громада…І знову щемливо «Пливе кача..» линула над містом… Пекельно щеміло в грудях… Люди не стримували сліз….

У Соборі Святого архистратига Михаїла та архангела Гавриїла (ПЦУ) відбувся чин похорону за загиблим.

Словами не можливо загоїти у серці болючу рану втрати, адже смерть найріднішої людини - велике випробування. У ці гіркі хвилини щиро поділяємо ваш біль.

Доземний уклін батькам та родині Героя Віктора Гірича! Дякуємо за Сина, за його виховання, за його подвиг.

Вічна світла пам'ять Герою…

Відділ з організаційних питань