Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ДЕНЬ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ: ДЯКУЄМО ЗА ПАТРІОТИЗМ ТА ВІДДАНІСТЬ ПРОФЕСІЇ

03 жов 2024

Один раз на рік, коли шелестить падолистом осінь, приходить професійне свято працівників освіти. Це свято не лише вчителів, але й тих, хто шанує працю педагогів, вихователів, наставників підростаючого покоління.

"Освіта нас єднає" - саме під таким гаслом сьогодні, 2 жовтня, у Нетішині пройшли урочистості з нагоди Дня працівників освіти. У затишній залі Палацу культури панувала тепла і дружня атмосфера, зігріта щирими посмішками освітян, дітей, батьків і почесних гостей.

З перших днів повномасштабного вторгнення саме освітні заклади нашої громади стали надійним тилом для захисників. Кожен працівник освіти за покликом власного серця став волонтером. Педагоги навчилися плести маскувальні сітки для захисту військових і техніки, вчителі разом з дітьми і батьками об’єднали зусилля на початку війни та нині продовжують підтримувати бійців смаколиками, допомагають коштами волонтерським штабам, які проводять збори на автомобілі, тепловізори, дрони та військову амуніцію. Незважаючи на формат навчання освітяни змогли огорнути теплом своїх сердець кожну дитину.

На початку заходу хвилиною мовчання присутні вшанували памʼять всіх захисників і захисниць України, які віддали своє життя, захищаючи незалежність нашої держави.

З нагоди професійного свята освітян, до нашої громади завітала помічниця народного депутата України Олени Копанчук - Ольга Філіпова. Вона виконала почесну місію - за багаторічну сумлінну працю і високий професіоналізм вручила грамоти Верховної Ради України вчителю географії гімназії "Гармонія" Валентині Васільчук, завідувачу ЗДО "Оленка" Наталії Пилипюк, керівнику гуртка ЗПО "ЦНПВКТУМ" Віктору Гришанову, вчителю початкових класів гімназії "Гармонія" Олександру Оскомі, заступнику директора академічного ліцею Ірині Рибачок, вчителю української мови та літератури гімназії "Ерудит" Ірині Ковалінській.

Привітати освітян завітав міський голова Олександр Супрунюк. Він подякував працівникам освітньої галузі за незламність і любов до дітей та побажав усім міцного здоров’я, сил, життєвої енергії і мирного неба, щоб навчати майбутнє нашої країни у вільній і незалежній Україні.

Почесними грамотами виконавчого комітету міської ради та подарунками були відзначені: вихователь ЗДО №9 «Пролісок» Людмила Бризюк, вчитель історії гімназії «Енергія» Наталія Дейнека, вихователь ЗДО №7 «Оленка» Світлана Кравчук, вчитель англійської мови гімназії «Ерудит» Ольга Онищук, вихователь ЗДО №3 «Дзвіночок» Світлана Прядун.

До привітань колег приєдналася очільниця управління освіти виконавчого комітету Ольга Бобіна разом з головою профспілки працівників освіти Борисом Шевчуком, а також поважні гості.

Захід супроводжувався ліричними відеороликами про невтомних професіоналів своєї справи – працівників дошкільних і позашкільних закладів освіти, закладів загальної середньої освіти громади.

Барвиста палітра вітань, патріотичні вокальні та хореографічні номери, квіти та подарунки – усе цього дня було для освітян, ветеранів педагогічної праці, які дарували та продовжують дарувати розумне, добре, вічне нашим дітям, майбутньому України.

Відділ з організаційних питань