Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

КЛАС БЕЗПЕКИ ОБЛАШТУВАЛИ В ГІМНАЗІЇ «ГАРМОНІЯ»

11 вер 2024

У гімназії «Гармонія», яку очолює досвідчений директор Микола Яцюк, облаштували сучасний Клас безпеки в рамках всеукраїнського проєкту, який має на меті ознайомлення учнів з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій та формування в дітей важливих навичок з питань безпеки життєдіяльності, які є вкрай необхідними, особливо у воєнний час.

Сьогодні, 11 вересня, відбулося офіційне відкриття Класу безпеки в гімназії за участі управлінців, школярів, педагогів, нацгвардійців, працівників ДСНС і поліції. Як і в інших навчальних закладах громади, тематичний клас розділений на декілька зон: мінна безпека, пожежна безпека, безпека в побуті, домедична допомога, зона дорожнього руху. Освітній простір оснащений навчальними макетами небезпечних предметів, тематичними іграми, інформаційними плакатами та роздатковим матеріалом. Це четвертий такий простір в закладі загальної середньої освіти на території нашої громади.

Перший урок в Класі безпеки, для учнів 4, 7, 8, 9 класу гімназії «Гармонія» пройшов за допомогою гри, обговорення та розгляду практичних ситуацій. Разом із педагогами та запрошеними гостями школярі навчались надавати домедичну допомогу, відшліфовували знання та вміння щодо правил пожежної безпеки, мінної безпеки, вправно виконували вправи для зниження емоційної напруги, що сприяють збереженню ментального здоров’я. Завершився захід спільним виконанням патріотичної руханки.

Навчити дітей, як діяти у надзвичайних ситуаціях та куди звертатися по допомогу у разі необхідності, сформувати у них навички здорового способу життя – це те, над чим важливо працювати постійно. Реалізація всеукраїнського проєкту «Клас безпеки» сприяє кращому засвоєнню знань, які можуть врятувати життя наших дітей.

Відділ з організаційних питань