Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ПРО ДЕПУТАТСЬКІ ЗАПИТИ ТА ЗВЕРНЕННЯ МІСЬКОЇ РАДИ

03 чер 2024

У четвер, 30 травня, відбулась чергова 47 сесія Нетішинської міської ради VIII скликання, на розгляді у порядку денному значились 59 питань, більшість з них, уже традиційно, земельні.

Розпочали свою роботу депутати з хвилини мовчання – данини пам’яті за воїнами -захисниками та всіма жертвами російсько-української війни.

Перед розглядом порядку денного з проханням виділити кошти з місцевого бюджету на завершення реконструкції внутрішньої електромережі виступила Наталія Левандовська, представник управителя ПП «Нетішин -Управбуд» та Зоя Семенчук, мешканка буд. №18 на проспекті Незалежності (220-ий гуртожиток).

Про створення в міській раді міжфракційної групи «За Нетішин без наркотиків», яку очолив Іван Романюк, секретар міської ради, проінформувала Катерина Янович (Самопоміч).

Міська рада підтримала депутатський запит Катерини Янович про створення робочої групи щодо розробки проекту рішення про затвердження положення порядку «преміювання посадових осіб органу місцевого самоврядування та робітників, службовців, зайнятих обслуговуванням міської ради та її виконавчих органів.

На пленарному засіданні депутати проголосували за 4 звернення міської ради: до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо вирішення питань захисту енергетичної інфраструктури; до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерству Захисту довкілля та природних ресурсів України щодо забезпечення дотримання законних гарантій населення 30-кілометрової зони ризику Хмельницької АЕС та недопущення нехтування їхніми правилами та інтересами при спорудженні енергоблоків №5 та №6 на майданчику ХАЕС; до народних депутатів України щодо забезпечення гарантій на соціально-економічну компенсацію ризику населення, яке проживає на території зони спостереження Хмельницької АЕС , під час будівництва енергоблоків №№ 3 та 4.

Одноголосно також міська рада проголосувала за звернення до Міністра внутрішніх справ України та до народних депутатів України щодо боротьби з наркоманією. В ньому міська рада просить: провести перевірку діяльності органів поліції, які відповідальні за безпеку мешканців у Нетішинській МТГ щодо дієвості вжитих заходів щодо припинення діяльності осіб, що розповсюджують наркотичні та психотропні речовини; на державному рівні передбачити програми з відповідним фінансуванням щодо здійснення реабілітації осіб, які перебувають під впливом наркотичних та інших психотропних речовин та не можуть самостійно повернутись до нормального соціального життя.

Міська рада підтримала пропозицію міського голови Олександра Супрунюка доповнити звернення п. 3 в такій редакції: з метою захисту населення Нетішинської МТГ, недопущення збільшення рівня наркоманії та вжиття оперативних заходів, реагування та повідомлення щодо випадків вживання, зберігання та розповсюдження наркотичних засобів, психотропних речовин та їх аналогів посприяти у забезпеченні відділу поліцейської діяльності №1 Шепетівського районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області працівниками поліції відповідної кваліфікації

Відділ з організаційних питань