Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У НЕТІШИНІ ЗАМАЙОРІВ ВІЙСЬКОВО-МОРСЬКИЙ ПРАПОР ЗСУ

29 кві 2024

Сьогодні, 29 квітня, на площі перед адмінбудівлею виконкому міської ради в урочистій атмосфері відбулося підняття Військово-Морського прапора Збройних сил України. У цей день, 106 років тому, вперше підняли прапори України на кораблях Чорноморського флоту та в Севастопольській фортеці. Саме 29 квітня 1918 року вважається початком формування флоту України.
Захід відбувся за участі керівництва громади, представників міського осередку Всеукраїнської асоціації ветеранів-підводників, працівників виконавчого комітету міської ради.  Розпочали присутні хвильною мовчання і спільним виконанням Гімну України.
З вітальним словом звернувся міський голова Олександр Супрунюк. Він нагадав, що Нетішин має неабияку «морську історію», зокрема, під назвою «Нетішин» є унікальне бойове водолазне судно U700 Військово-Морських Сил України. Корабель був прийнятий в експлуатацію у 1973 році та увійшов до складу Чорноморського флоту.  «Наші моряки, як справжні патріоти, діють з честю та гідністю. Наш народ непереможний. Ми готові стояти за свою землю. Ця акція – знак солідарності з українськими моряками, з українськими захисниками», – зазначив Олександр Супрунюк. 
Почесне право підняття Військово-Морського прапора Збройних сил України було надано представнику благодійної організації моряків запасу міста Нетішин «Екіпаж», а нині захиснику України Юрію Ємільянову. Військово-Морський прапор майорітиме поруч із державним стягом та прапором Нетішина.
Відділ з організаційних питань