Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЧУТТЄВИМИ БЛАГОДІЙНИМИ ЗАХОДАМИ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ СЕЛА В СТАРОМУ КРИВИНІ

28 жов 2024

Старий Кривин – колоритне село, що має свої звичаї, традиції та свята, які обʼєднують. Особливим днем для Нетішинської громади є День села, який мешканці чекають з нетерпінням. Однак, нині, коли наші думки, серця та молитви з хоробрими захисниками, які стоять за волю і свободу кожного з нас, усі заходи спрямовані на допомогу воїнам.
Учора, 26 жовтня, суботній день об'єднав односельчан та гостей на благодійних заходах з нагоди Дня села. Кривинці і гості приносили до Будинку культури овочі, закрутки, смаколики, які незабаром доставлять землякам-захисникам. При вході всіх присутніх чекали фотовиставка односельчан "Моє село - колиска світу", виставка робіт кривинських майстринь і тематичні фотозони.
Захід розпочався хвилиною мовчання в памʼять про всіх, хто загинув в російсько-українській війні. Зворушливі композиції, патріотичні танцювальні номери від творчих колективів Будинку культури, гімназії "Патріот" і гостей з Нетішина, також чуттєві відео запалювали серця присутніх під час концерту.
Міський голова Олександр Супрунюк спільно з керуючим справами виконкому Любов'ю Оцабрикою привітали громаду села зі святом. Олександр Супрунюк подякував усім, хто розвиває Старий Кривин та допомагає у наближенні нашої Перемоги.
За активну громадську позицію та сумлінну працю, Почесними грамотами виконавчого комітету та подарунками нагороджені активні мешканці, волонтери: Людмила Безмощук, Надія Дячук, Алла Бондарева, Наталія Закацюра, Валентина Наумук, Леся Павельчук, Лариса Зикова, Олександр Лаврук, Володимир Рогаль.
Традиційним стало нагородження старокривинців у різних номінаціях. Відтак, у номінації «Найстарший житель села» відзначено Ольгу Данилюк 1929 року народження, наймолодшим жителем села став Тімур Кірушок 2024 року народження. Крайнім громадянином, що зареєстрував місце проживанння в Старокривинському старостинському окрузі стала Марія Захарчук.
З Днем села кривинців привітала й староста Світлана Ясенчук. Вона подякувала усім, хто у такий нелегкий для України час, плете маскувальні сітки, робе окопні свічки, готує смаколики військовим, долучається до благодійних акцій та побажала односельчанам миру над головою. Окрім того, протягом місяця жителі села донатили для "Кривинських павучків", зі сцени Світлана Ясенчук у випадковому порядку обрала трьох переможців, які отримають символічні подарунки від воїнів і старости села, а також вручила сухпайок від військовослужбовців для найактивнішої жительки села, яка донатила найчастіше.
З Днем села кривинців привітав й настоятель Свято-Дмитрівської церкви Василь та побажав усім миру над головою, здоров’я та Божого благословення.
Цього ж дня усі бажаючі мали можливість долучитись до благодійництва - за донати придбати смачний коровай і смаколики від жительки села Лілії Слободян, чоловік котрої захищає нас в лавах ЗСУ. Колектив Старокривинської гімназії "Патріот" підготував благодійну уху і смажену картоплю.
Рідна земля - місце сили, натхнення та здійснення найзаповітніших мрій. Зараз наша земля зранена і зболена, та ми віримо у Перемогу, віримо у наших мужніх захисників і всіма силами допомагаємо їм. Слава Україні! Слава незламним та нескореним людям!
Відділ з організаційних питань