Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Автопарк «Благоустрою» до зими готовий

27 лис 2019

16 одиниць техніки з автопарку КП НМР «Благоустрій» будуть задіяні на прибиранні Нетішина, сіл Старий Кривин та Новий Кривин нинішньої зими від снігу. Вся вона готова до роботи та забезпечена паливно-мастильними матеріалами. Немає проблем і з кадрами. Завезений посипковий матеріал для доріг та тротуарів. Про це повідомив директор комунального підприємства Віктор Кондрацький.  

Одними тракторами чиститимуться дороги на вулицях, іншими – широкі тротуари. У зимовий період особливий режим роботи в працівників дільниці з обслуговування та ремонту доріг, транспортного відділу КП НМР «Благоустрій» – цілодобово. Все залежить від погодних умов. До того ж, часто трактористам доводиться працювати протягом робочого дня на 2-3 різних одиницях техніки – все залежить від об’ємів робіт. Загалом у транспортному відділі працює на постійній основі 7 трактористів, ще 4 – сезонно (протягом 5 місяців) та механік. Очолює підрозділ головний механік Володимир Войцеховський.

Як зазначив Віктор Кондрацький, при прибиранні снігу в дворах висотної забудови міста комунальники стикаються з певними труднощами – техніці часто заважають прибирати сніг припарковані автомобілі. Щодо забезпечення посипковим матеріалом, то тут теж проблем немає. Вже закуплено 1200 т піску, 60 т солі та 120 т відсіву. Приготовлено власними силами піщано-соляну суміш, яка зберігається в ангарах. За кошти міського бюджету цьогоріч закуплено РДС-3 (напівпричіп для посипання сумішшю тротуарів). Тепер таких напівпричепів «Благоустрій» має два.

Нинішньої зими комунальне підприємство «Благоустрій» вперше прочищатиме від снігу дороги по вулицях Старого Кривина та Нового Кривина. Якщо до створення Нетішинської міської ОТГ на балансі підприємства перебувало 36 км доріг на території міста, то нині додалось ще 35 км. Ширина їх різна: від 3-6 м - сільські, до 16-17 м – просп. Незалежності. Для обслуговування сільських доріг у 2019 році за кошти міського бюджету було закуплено МТЗ-82, до якого чіплятиметься необхідне обладнання.

Про належну підготовку техніки до роботи комунальної техніки в зимовий період говорить і головний механік КП «Благоустрій» Володимир Войцеховський. Трактористи доглядають за технікою, самі її ремонтують. При цьому зазначає, що попри свій «поважний вік», перебуває в робочому стані і техніка 1986, 1992 років випуску. Вичерпавши свій моторесурс, вона потребує особливої уваги – знята з виробництва, а тому запчастини знайти важко.

 

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради