Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Збори в Старому Кривині: про те, що зроблено за півроку

17 гру 2019

У неділю, 15 грудня, в приміщенні Старокривинського будинку відбулися збори старокривинської громади. Головував на них Олександр Супрунюк, міський голова Нетішина. Обговорювались підсумки життєдіяльності за червень - грудень 2019 року (періоду, відколи Старий Кривин і Новий Кривин приєднались до Нетішина і було утворено Нетішинську міську ОТГ) та перспективи розвитку на 2020 рік.

 Про те, що зроблено в Старому Кривині вже в складі Нетішинської міської ОТГ, проінформувала присутніх Світлана Ясенчук, адміністратор відділу адміністративних послуг управління економіки виконавчого комітету міської ради.

Останнім часом у Старому Кривині активізувався волонтерський рух. Саме завдяки волонтерам, у центрі села влітку було облаштовано автобусну зупинку та територію біля неї, встановлено спортивний майданчик на шкільному стадіоні який був закуплений за кошти сільської ради.

 Працівниками КП НМР «Благоустрій» проведено ремонт доріг на вул. Б. Хмельницького та вул. Чкалова. Комунальним підприємством також була надана допомога в ліквідації наслідки природної стихії - ремонтувались сільські дороги та місток неподалік сільського НВК. Встановлено автобусну зупинку та облаштовано місце для розвороту автобусу поблизу «Оазису» - курсує автобус за маршрутом «ВП ХАЕС - Ст. Кривин», який здійснює безкоштовне перевезення не тільки працівників ХАЕС, а й усіх пасажирів. Для покращення сполучення між Нетішином і Старим Кривином було відремонтовано ґрунтову дорогу від «піонерки» до вул. Б. Хмельницького. Поряд із сільським Будинком культури, задля надання належних послуг для тих, хто займається спортом, закінчуються роботи з обладнання мобільної побутової кімнати. Віднедавна в Старому Кривині почав працювати соціальний робітник, який надає соціальні послуги для 11 громадян похилого віку та 2 працівники КП «Благоустрій» переймаються прибиранням сільської території. Організовано в Старому Кривині вивіз сміття - послугу надає КП НМР «ЖКО» ( станом 15.12. 2019 р. укладено 166 договорів). У Старокривинському НВК за кошти з обласного бюджету (виділені за сприяння депутата обласної ради Івана Гладуняка) відремонтовано дах їдальні та спортивного залу. На 1-му поверсі колишньої будівлі сільської ради відремонтовано приміщення, в якому надаються адміністративні послуги.

 Що стосується фінансування, то із загального фонду бюджету Старокривинської сільської ради було виділено за червень-листопад 2019 року загалом 1 597 504, 46 грн. на забезпечення життєдіяльності сіл Старий Кривин та Новий Кривин: на організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення сільської ради; на заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення; на забезпечення діяльності сільського Будинку культури; на організацію благоустрою села; на здійснення заходів із землеустрою; утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої  інфраструктури.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради