Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Координаційна рада у справах дітей стоїть на захисті прав юних нетішинців

22 тра 2019

 

20 травня під головуванням заступника міського голови Ольги Бобіної відбулося чергове засідання координаційної ради у справах дітей виконавчого комітету Нетішинської міської ради.

Участь у роботі координаційної ради взяли представники служби у справах дітей, управління освіти, відділу молоді та спорту, управління соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради, КНП НМР «Центр первинної медико-санітарної допомоги», ювенальної превенції Нетішинського відділення поліції Славутського відділу поліції ГУНП в Хмельницькій області, Нетішинського міського центру зайнятості, а також заступники директорів з виховної роботи загальноосвітніх закладів міста.

Учасники засідання заслухали та обговорили ряд питань, що стосуються захисту прав дітей міста, зокрема, про результати проведення спільних цільових рейдів «Діти вулиці», «Підліток», «Урок», «Ринок», «Вокзал», «Сім’я та діти»; про проведення у 2019 році Міжнародного дня захисту дітей – 1 червня; про організацію та проведення оздоровлення дітей та підлітків влітку 2019 року; аналіз стану дитячої злочинності в місті, запобігання вчиненню злочинів під час літніх канікул 2019 року, а також про виконання законодавства України щодо захисту житлових та майнових прав дітей.

Зі повідомленням Вікторії Крилович, завідувача відділу з питань профілактики правопорушень, бездоглядності та соціального захисту дітей служби у справах дітей, з початку року службою у справах дітей спільно з представниками поліції, управління соціального захисту населення проведено 29 рейдів, ході яких відвідано 158 сімей, виявлено 31 дитину (з них 7 взято на облік служби у справах дітей), як таких, які перебувають у складних життєвих обставинах. Ініційовано притягнення до адміністративної відповідальності 10 батьків та попереджено 20 батьків за  неналежне виконання батьківських обов’язків щодо дітей.

Рішенням координаційної ради затверджено склад штабу з питань дієвого реагування щодо негативних проявів серед дітей під час літніх канікул 2019 року та заходи щодо профілактики бездоглядності, бродяжництва, правопорушень та злочинності серед неповнолітніх міста на період літніх канікул  2019 року. Слід зазначити, що за інформацією Тетяни Волошиної, інспектора ювенальної превенції Нетішинського відділення поліції Славутського відділу поліції ГУНП в Хмельницькій області, станом на 20 травня 2019 року, з початку року у м.Нетішині не виявлено жодного злочину, який би був вчинений неповнолітніми самостійно або у групі з дорослими. Це є позитивною тенденцією, оскільки протягом 2018 року таких злочинів було вчинено 3. З метою профілактики дитячої злочинності, в тому числі і влітку, на теренах міста засновано осередок молодіжного патріотичного руху «Хома», члени якого беруть участь у профілактиці правопорушень серед однолітків.

Після активного обговорювання членами координаційної ради було сформовано та затверджено список сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, для надання продуктових наборів до Міжнародного дня захисту дітей – 1 червня, а також списки учасників екскурсій до Краєзнавчого музею м.Острога з категорії дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, у рамках заходу, який передбачений міською програмою захисту прав дітей міста. Ольга Бобіна, заступник міського голови, повідомила, що до проведення у місті свята для дітей долучаються громадські організації, які мають оригінальні заходи для маленьких мешканців міста.

З усіх питаннях, що розглядалися на засіданні координаційної ради прийняті рішення, що спрямовані на захист інтересів дітей нашого міста.

 

Служба у справах дітей виконавчого

комітету Нетішинської міської ради