Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

На Хмельниччині скасовують госпітальні округи

27 лис 2019

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 22 березня 2017 року на Хмельниччині створено 3 госпітальних округи: Хмельницький, Кам’янець-Подільський та Шепетівський. Відтак, у Шепетівський округ увійшли міста Нетішин, Славута, Шепетівка та 5 районів із чисельністю 290,4 тис. жителів.
Проте, у Хмельницькій області скасовують госпітальні округи, які були створені у 2017 році для оптимізації надання медичної допомоги населенню. Про це говорили, вчора, 26 листопада, на колегії Хмельницької обласної державної дміністрації.
Директор Департаменту охорони здоров'я області Яків Цуглевич розповів, що відповідний проєкт розпорядження Уряду отримали минулого тижня. Цим документом передбачено скасування всіх постанов про заснування госпітальних округів в областях. За проєктом інших постанов передбачено створення в області єдиного госпітального округу. В ньому функціонуватимуть так звані опорні лікарні у визначені яких пріоритетним фактором є не лише медична складова, а і транспортна.
Наразі розглядаються чотири лікарні інтенсивного лікування другого рівня і тільки три першого рівня. Лікарня першого рівня має обслуговувати 120 тис. населення, доїзд до неї немає перевищувати 60 км, і не більше 60 хв. транспортування до лікарні каретою швидкої допомоги.
Лікарні другого рівня обслуговуватимуть 200 тис. населення. На сьогодні завдання обласної влади визначити ще дві лікарні першого рівня на півночі та півдні області. "Нам потрібно розв'язати питання з лікарнею у Нетішині. Згідно з законом про ядерну безпеку там цілодобово має працювати лікарня і надавати невідкладну допомогу", – зазавчив Яків Цуглевич. Окрім того, до кінця листопада структуру єдиного округу мають затвердити в Міністерстві охорони здоров’я.


За інформацією Хмельницької обласної державної адміністрації