Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Прес-конференція міського голови: запорука успіху – відповідальне ставлення до своїх обов’язків

23 тра 2019

21 травня під час чергової прес-конференції міського голови Олександра Супрунюка з місцевими ЗМІ, було порушено питання щодо сьогоднішньої ситуації довкола КП НМР «ЖКО». За словами Олександра Супрунюка, КП НМР «ЖКО» переживає не найкращі часи свого функціонування. Нині досить складна ситуація на підприємстві щодо бухгалтерського обліку і планування.

У той час, коли зменшувалась площа обслуговування (кількість житлових будинків і прибудинкових територій), здебільшого скорочувався штат рядових працівників, а не управлінський персонал. Як наслідок, на заробітну плату витрачається більше коштів, ніж передбачено. Нині фінансовим управлінням виконкому здійснюється аналіз фінансово-господарської діяльності підприємства. Але, як зауважив міський голова, спостерігається чи то саботаж, чи то непрофесійність з боку окремих працівників КП «ЖКО». Саме тому протягом 2 місяців не можна отримати всіх необхідних даних. «Доведеться приймати жорсткі заходи. Якщо думають, що пересидять, то так не буде. Люди повинні зрозуміти: або вони змінять ставлення до роботи, як того вимагає сьогоднішній день, або потрібно буде шукати іншу роботу. Це не тому, що я так хочу, а тому, що так диктують ринкові умови», – зазначив міський голова.

Негативно впливає на діяльність КП «ЖКО» той факт, що багаторічні мільйонні борги перед ВП ХАЕС рахуються тільки за комунальним підприємством. Заборгованість нетішинців зі сплати за комунальні послуги за попередні роки (більше 400 тис. грн.) теж залишилась за КП «ЖКО». ОСББ частину боргів на себе не розподілили, бо це не передбачено чинним законодавством. Слід додати, що ОСББ не платить ніяких податків (окрім на заробітну плату голови та інше), а КП «ЖКО» сплачує всі, які передбачені законодавством.

На сьогоднішній день більше 5 млн. грн. заборгували нетішинці перед КП «ЖКО» за надання комунальних послуг з обслуговування будинків. І заборгованість не зменшується. «Прикро, але юридичний відділ підприємства практично не здійснює претензійно-позовної роботи, тільки створює імітацію», – зазначив міський голова. І повідомив, що серед боржників є працівники бюджетних установ. Проходить процес переселення державних структур із комунального житлового фонду і розподіл його серед, наприклад, працівників, медичної галузі, а вони не сплачують за житло.

Негативно впливає на діяльність КП «ЖКО» і те, що співвласники деяких будинків затягують процес підписання договору на обслуговування будинків, відмовляючись від певних послуг. Разом з тим, вимагають, щоб будинок обслуговувався як і раніше. За рахунок того, що новий договір не підписаний , плата нараховується за старими тарифами. А це теж збитки для ЖКО. Ще збитки, і чималі, має також підприємство, як сказав міський голова, «завдяки» популізму окремих депутатів, які заблокували прийняття нових тарифів на вивіз сміття. Сміття вивозиться підприємством, але за старими тарифами. «Потрібно відповідально ставитись до своїх обов’язків, яку б хто посаду не займав. Є надія, що спільними зусиллями ми наведемо лад в комунальному підприємстві», – сказав міський голова Олександр Супрунюк.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету міської ради