Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Про роботу "Агенції" вустами її директора

06 гру 2019

2 грудня відбулась прес-конференція міського голови Олександра Супрунюка для місцевих ЗМІ. Йшлося про ті питання життєдіяльності міста, які останнім часом активно обговорюються нетішинцями. Як з’ясувалось, багатьох у соціальних мережах цікавить діяльність КП НМР «Агенція місцевого розвитку». Тому до розмови з журналістами долучився Костянтин Кирилюк, директор комунального підприємства, штаті якого налічується 4 працівники.
Він щиро зізнався,що причиною різного роду чуток довкола « Агенції місцевого розвитку» є те, що вона мало про себе розповідає. «Я зробив висновки: якщо ти не прозвітувався в Фейсбуці, то значить ти нічого не зробив і нічим не займаєшся», – зазначив Костянтин Кирилюк. І пообіцяв надалі активніше висвітлювати роботу підприємства в ЗМІ, особливо в мережі Фейсбук, а по закінченні фінансового року підготувати розгорнутий звіт про роботу, щоб «кожен бажаючий міг визначити наскільки ефективно «Агенція місцевого розвитку» виконує покладені на неї обов’язки». Звітуватиме він і перед депутатами міської ради.
Більше 2 років працює Костянтин Кирилюк на посаді на посаді директора КП НМР «Агенція місцевого розвитку». За цей час підприємство взяло участь в розробці і реалізації проєктів на загальну суму1млн. грн., залучено 653 тис.154 грн. грантових коштів. Активно «Агенція» займається іншими напрямками діяльності. Серед іншого, успішно діє на базі підприємства «револьверний фонд» - фонд надання поворотної фінансової допомоги для ОСББ. Нещодавно на форумі в м. Хмельницькому було відзначено Нетішин, як перше місто в Україні , яке започаткувало і реалізовує такий проєкт базі комунального підприємства. «Тому ми будемо ділитися досвідом і презентувати наші досягнення, і здобутки колегам», - зазначив К. Кирилюк.
Окрім цього, за словами директора підприємства, велика робота проводиться «Агенцією» з ОСББ для покращення і розвитку житлового фонду Нетішина, продовжується співпраця з ЄС в рамках проекту ОСББ для впровадження сталих енергоефективних рішень. Постійно проводиться інформаційно -. роз’яснювальна робота для ОСББ – тренінги, семінари та т. ін. Серед потенційних орендарів розповсюджується інформація про аукціони, які відбуваються в місті - це дає можливість збільшити надходження до міського бюджету. Нині 2 проєкти перебувають на «фінішній прямій». Також здійснюється розробка проєктів для приватного підприємства, які будуть подані до USAID. «Агенція» нині надає допомогу в розробці бізнес-плану для нетішинки, яка хоче започаткувати власну справу.
Поділився Костянтин Кирилюк і деякими планами «Агенції» на майбутнє: організувати надання за зверненнями громадян інформаційно-технічної допомоги та створити бухгалтерію, яка б допомагала для ОСББ в їхній діяльності. Працівники «Агенції» беруть участь практично у всіх соціальних, культурних та громадських проектах, які реалізуються в місті. Популярністю в Нетішині користується й сам хаб, його вже відвідало понад 3 тис. осіб. «Ми відкриті і налаштовані на конструктивну співпрацю, готові вислухати всі пропозиції, зауваження та розумну критику нашої діяльності», - сказав Костянтин Кирилюк.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради