Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Сесія міської ради. Погодили будівництво 3-го та 4-го енергоблоків ХАЕС та на крок стали ще ближче до створення міської ОТГ

15 кві 2019

12 квітня 2019 р. під головуванням міського голови Олександра Супрунюка відбулась 54 (чергова) сесія Нетішинської міської ради VІІ скликання.

Розпочалось пленарне засідання з виступів нетішинців. Ними були порушені питання відшкодування в грошовому еквіваленті витрат з міського бюджету особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю для придбання засобів особистої гігієни; отримання ліків, які виділяються централізовано в рамках державної програми «Доступні ліки»; земельні; виділення житла особам з інвалідністю; зменшення ставки земельного податку (оподаткування зеленої зони в межах міста).

Ознайомив Олександр Супрунюк депутатів та присутніх з колективними зверненнями співвласників житлових будинків ( пров. Миру,8, просп. Незалежності, 24 та вул. Будівельників, 6) з проханням надати з міського бюджету фінансову допомогу на капітальний ремонт ліфтів у їхніх будинках.

Було схвалено три із чотирьох, озвучених на сесії, депутатських запити: Романа Кузіва («Воля-РНС») – про проведення в місті конкурсу щодо визначення виконавця послуг з вивезення та захоронення побутових відходів; Юрія Максимчука («Батьківщина») – про вжиття заходів до власників собак, які вигулюють своїх підопічних без повідку і намордника; Марії Самохіної («Батьківщина») – про встановлення пішохідного переходу поблизу буд .№ 6 по вул. Будівельників. А депутатський запит Лілії Крайчинської («Воля- РНС») щодо заборони тимчасового розміщення на території міста пересувних звіринців та цирків з тваринами, не набрав більшості голосів.

Депутати були одностайними в прийнятті рішення щодо дострокового припинення повноважень свого колеги - депутата Нетішинської міської ради VІІ скликання Олександра Лободи, обраного за виборчим списком Нетішинської міської організації політичної партії «Українське об’єднання патріотів – «УКРОП». Відповідну заяву О. Лобода попередньо адресував на ім’я міського голови.

Рішенням сесії міської ради погоджено розміщення реакторної (ядерної) установки ВВЕР-1000 – енергоблоків № 3 та № 4 Хмельницької АЕС та затверджено перелік проектів (в списку значиться 53), що мають вагоме значення для розвитку міста, які будуть реалізовуватись під час будівництва енергоблоків. Перед голосуванням, про підстави коригування техніко-економічного обґрунтування будівництва 3-го та 4-го енергоблоків ХАЕС , розповів місцевим обранцям Олег Рахлінський, заступник генерального директора ВП ХАЕС з капітального будівництва.

Депутати схвалили проект рішення про добровільне приєднання Старокривинської сільської територіальної громади (сіл Старий Кривин і Новий Кривин) до Нетішинської міської територіальної громади та затвердили план організаційних заходів. Попередньо було проголосовано про визнання 4-х рішень Нетішинської міської ради VІ скликання (2015 р.) з питань добровільного об’єднання громад такими, що втратили чинність.

Підтримано депутатами проект рішення про внесення змін до бюджету міста на 2019 рік. Серед іншого, виділено кошти для КП «Благоустрій»: придбання матеріалів для встановлення огорожі на території тимчасового утримання безпритульних тварин (95,3 тис. грн.), придбання обладнання для дитячих ігрових майданчиків, які будуть встановлені по вул. Солов’євська та вул. Шевченка (буд. №2-4-6); для КП НМР «ЖКО»: експертне обстеження ліфтів (130 тис. грн.), позачерговий технічний огляд ліфтів (54 тис. грн.); УКБ виконкому: виготовлення проекту «Будівництво пішохідного мосту через р. Горинь (80 тис. грн.), капітальний ремонт захисної споруди цивільного захисту по вул. Будівельників, 3а (321 тис. грн.). Також, відповідно до бюджетних запитів, рішенням міської ради виділено кошти для управлінь виконкому: освіти, соціального захисту, культури і т. д.

Припинено діяльність, як юридичної особи, двох комунальних підприємств Нетішинської міської ради: «Нетішинський міський ринок» (міський ринок працюватиме в звичному режимі і надалі) та «БТІ», створено ліквідаційні комісії та затверджено їхній склад (першу очолює Іван Романюк, перший заступник міського голови, другу – Оксана Латишева, заступник міського голови).

Підтримано звернення депутата Романа Кузіва та скасовано рішення виконкому від 4 квітня 2019 року «Про встановлення тарифів на послуги з вивезення побутових відходів»; надано згоду КП НМР «Комфорт» на розробку комплексної схеми розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території міського парку культури та відпочинку, що по вул. Шевченка; надано дозвіл УКБ виконкому на передачу виготовленої проектної документації капітального ремонту покрівлі по вул. Шевченка, 20.

Рішенням міської ради визнано таким, що втратило чинність рішення 15 сесії міськради V скликання від 27 березня 2007 року «Про надання дозволу на встановлення меморіального комплексу жертвам голодомору та репресій», натомість надано дозвіл на встановлення пам’ятного знаку жертвам голодомору та репресій.

Внесено зміни до ряду попередніх рішень міської ради, що стосувались: положення про Фонд комунального майна; переліку адміністративних послуг, які надаються через ЦНАП; місцевих податків і зборів; програми фінансової підтримки комунальних підприємств; положення про здійснення будівництва/придбання муніципального житла за рахунок коштів бюджету міста, коштів громадян, що потребують поліпшення житлових умов та інших, незаборонених законодавством джерел фінансування; ряду міських програм: «Муніципальне житло м. Нетішина на 2017-2027 роки», благоустрою міста на 2017-2019 роки, розвитку освіти на 2018-2022 роки та ін. Серед прийнятих рішень: затверджено Місцевий план реформування системи інституційного догляду і виховання дітей у Нетішині на 2019-2026 роки; ліквідовано відділ соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю управління соціального захисту населення виконкому – його функції та повноваження передані Нетішинському територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Надано матеріальну допомогу в розмірі 15 тис. грн. особі з інвалідністю для проведення поточного ремонту квартири. Взяли депутати до відома щорічні (проміжні) звіти про виконання у 2018 році 8 міських програм.

Прийнято рішення і по земельних питаннях, яких налічувалось в порядку денному 68, попередньо всі вони розглядались постійною профільною депутатською комісією.

 

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради