Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Вдалий вибір професії – шлях до успіху в житті

09 лис 2018

Правильний вибір професійного шляху – важливий крок у житті кожного випускника. Багато старшокласників уже визначилися ким хочуть стати у майбутньому, але є й такі, хто стоїть на роздоріжжі. Саме для них Нетішинська міська філія Хмельницького обласного центру зайнятості спільно з управлінням освіти міської ради щороку восени організовують «Ярмарок професій».
У середу, 7 листопада, профорієнтаційний захід зібрав у великій залі Палацу культури близько учнів 9-11 класів загальноосвітніх закладів нашого міста. Листівки, буклети, довідники, папки з описами професій – це неповний перелік інформаційно-довідкових матеріалів, якими могли скористатися учасники ярмарку. Представники вищих та професійно-технічних навчальних закладів Хмельницької та Рівненської областей за допомогою відеопрезентації мали змогу розповісти про свої навчальні заклади, умови вступу, пріоритетні напрямки підготовки майбутніх спеціалістів, професії та спеціальності за якими здійснюється навчання, матеріально-технічне забезпечення.
Серед представлених закладів – Нетішинський професійний ліцей, Славутський професійний ліцей, Шепетівське медичне училище, Хмельницький економічний університет, Хмельницький політехнічний коледж, Хмельницький національний університет, Міжрегіональна Академія управління персоналом, Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія, Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука, Рівненський національний університет водного господарства та природокористування. По завершенню презентацій майбутні абітурієнти мали можливість особисто поспілкуватися із представниками навчальних закладів, отримати кваліфіковані відповіді на запитання. Участь в «Ярмарку професій» сьогодні, в перспективі – усвідомлений вибір фаху з урахуванням побажань, можливостей та реальних потреб ринку праці. За словами учасників профорієнтаційного заходу «Ярмарок професій» допоміг їм краще зорієнтуватись у власному професійному виборі, розширив їхній світогляд та уявлення про діяльність та послуги центру зайнятості.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради