Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

"Ви перетворили центр міста на кримінальний район"

08 сер 2018

Такими словами минулого тижня розпочалася зустріч поблизу пабу «Берлога», що розташований з внутрішнього боку готелю «Горинь». Обурені мешканці будинку, що по вул. Незалежності, 15, другий рік поспіль намагаються захистити своє право на тишу, домогтися спокійних ночей та вихідних. З претензіями люди звернулися до власника пабу Руслана Гіля. До зустрічі приєднався міський голова Олександр Супрунюк, заступник очільника міста Оксана Латишева, заступник начальника Нетішинського відділення поліції Андрій Кондратюк, аби допомогти знайти шляхи вирішення проблеми.
Протягом бесіди присутні наголошували, що кожен з них має право на відпочинок після роботи, у кожного є діти та внуки, які хочуть спати вночі, однак гулянки, що тривають до 4 ранку, а іноді й до 7-ї ранку у «Берлозі», постійні сварки та бійки не дають можливості навіть мріяти про повноцінний сон. Окрім того тамтешні відвідувачі палять поблизу пабу, справляють природні потреби що є недопустимим. У свою чергу, представники поліції роблять все від них можливе. Відтак, з початку року до Нетішинського відділення поліції надійшло 71 повідомлення про вчинення неправомірної поведінки у вищевказаному приміщенні та поблизу нього, зокрема, 7 крадіжок, 17 бійок, 43 порушення тиші в нічний час, 4 тілесних ушкоджень. На працівника пабу «Берлога» було складено три протоколи про адміністративне правопорушення за ч.1ст.182 «Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого випливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях».
Розмова була довгою, проте конструктивною. Власник Руслан Гіль зауважив, що готовий до співпраці. Мовляв, погоджується о 23.00 зачиняти літній майданчик, встановити відео нагляд за територію перед баром, а також звернути особливу увагу на перебування у «Берлозі» неповнолітніх. Наступного дня присутні запротоколювали вищезазначені домовленості у адмінбудівлі виконавчого комітету міської ради. Протягом двох тижнів власник обіцяв виконати «зварити» металеві грати. Сподіваємося, таким чином, мешканці сусідніх будинків зможуть домогтися права на тишу та вгамувати надто галасливих відвідувачів «Берлоги».


Відділ з організаційнизх питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради