Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Забезпечення санаторно-курортним лікуванням учасників АТО

01 бер 2018

Порядок забезпечення санаторно-курортним лікуванням учасників бойових дій та інвалідів війни з числа учасників антитерористичної операції, регулюється постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 № 200 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням» (зі змінами). Враховуючи стратегію реформування системи соціальних послуг в умовах децентралізації, необхідність оптимізації державних видатків на реалізацію бюджетних програм соціального захисту учасників антитерористичної операції та з метою наближення послуг до їх отримувачів у 2017 році Урядом  прийнято ряд нормативних документів, якими змінено існуючу систему закупівлі санаторно-курортних послуг на відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування через безготівкове перерахування  коштів  санаторно-курортним закладам за надані послуги на підставі трьохсторонньої угоди (особа - управління - санаторій). Крім цього, передбачено вільний вибір самим учасником антитерористичної операції санаторно-курортного закладу.

Тобто відтепер учасник антитерористичної операції зможе самостійно обирати санаторій для оздоровлення, після цього звернутися до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації, де перевіряється заклад на відповідність встановленим вимогам. Після цього укладається тристороння угода, яка передбачає безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги. При цьому гранична вартість путівки для відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування визначається щороку Мінсоцполітики за погодженням з Мінфіном. Термін проходження санаторно-курортного лікування у санаторно-курортних закладах для осіб з інвалідністю становить 18 днів.

Наразі управління соціального захисту населення проводить прийом заяв від учасників бойових дій в АТО для забезпечення санаторно-курортним лікуванням у 2018 році. До заяви необхідно подати наступні документи:

  • медичну довідку лікувальної установи за формою №070/о,
  • довідку МСЕК для інвалідів війни,
  • копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни,
  • копію паспорта,
  • копію ідентифікаційного коду,
  • копію документа, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань в районах проведення АТО.

            За більш детальною інформацією учасники АТО можуть звертатися до Нетішинського управління соціального захисту населення за адресою: пр. Незалежності, 29, каб. № 2,

тел. 4-10-04

За інформацією управління соціального захисту населення

виконавчого комітету Нетішинської міської ради

Ключові слова: АТО