Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

На порядку денному – стан виплати заробітної плати на підприємствах міста

16 бер 2018

14 березня під головуванням заступника міського голови Ольги Бобіної відбулося спільне засідання міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення та міської тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Під час засідання начальник управління соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради Валентина Склярук доповіла про стан виплати заробітної плати та дотримання мінімального законодавчо встановленого рівня заробітної плати на підприємствах, в організаціях та установах міста. Валентина Людвігівна зазначила, що середня заробітна плата штатного працівника у місті Нетішин в 2017 році становила 11338 гривень, що в 3,5 рази вище мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством України ( 3200 гривень). Так, середній розмір заробітної плати у грудні 2017 року становив 16879 гривень. Найвищий рівень оплати праці за видами економічної діяльності, спостерігався у галузі промисловість (22265 грн.). Для порівняння середній розмір заробітної плати штатних працівників по Хмельницькій області у грудні 2017 року становив 7559 гривень (у січні 2017 року - 5027 гривень). За моніторинговими данними у січні 2018 року середня заробітна плата в Нетішині становила 12136 грн., у тому числі промисловість – 15500 грн., будівництво – 6372 грн., інші галузі – 5912 грн. Заборгованість із виплати заробітної плати по підприємствах міста, що надають статистичну звітність з праці, з грудня 2016 року відсутня.

В ході засідання присутні обговорили заходи щодо легалізації зайнятості та заробітної плати у місті на 2018 рік, зокрема, проведення роз’яснювальної роботи з суб’єктами господарювання та серед населення щодо важливості для громадян оформлення легальних трудових відносин всіх форм власності з питань дотримання вимог законодавства про працю, в частині оформлення трудових відносин з найманими працівниками та встановлення їм гарантій в оплаті праці, проведення моніторингу стану виплати заробітної плати, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці на підприємствах, організаціях та установах міста, здійснення аналізу звітності платників податків про нарахування найманим працівникам заробітної плати щодо суб’єктів господарювання, які нараховують заробітну плату нижче законодавчо встановленого рівня або на рівні мінімальної заробітної плати та інше. Начальник управління соціального захисту населення Валентина Склярук та начальник управління економіки виконавчого комітету міської ради Наталія Заріцька доповіли про організацію проведення у 2018 році інформаційно-роз’яснювальної роботи міською робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення серед суб’єктів господарювання міста Нетішин щодо дотримання законодавства про працю.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради

Ключові слова: комісія заробітна плата 2018