Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Паркування авто в недозволених місцях – найактуальніше питання адмінкомісії

30 лип 2018

Викинуте з вікна квартири сміття, гучні співи у дворі серед ночі, нетверезий стан на робочому місці, паркування авто на газоні – це далеко не повний перелік адміністративних правопорушень, через які нетішинці отримують штрафи. Членам адміністративної комісії при виконавчому комітеті Нетішинської міської ради, яка розглядає складені на мешканців протоколи та притягує їх до відповідальності, нудьгувати не доводиться. Помітили навіть закономірність – найчастіше злісними порушниками є одні й ті ж самі люди, а іноді, мешканці міста чесно зізнаються, що навіть не здогадувалися, що зроблений ними вчинок може потягнути за собою штраф.
Сьогодні, 30 липня, під головуванням заступника міського голови Оксани Латишевої відбулося чергове засідання адмінкомісії при виконавчому комітеті міської ради. Членами комісії було розглянуто 38 справ за ознаками передбаченими статями кодексу України про адміністративні правопорушення: за ст. 183 «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб», за ч.1 ст.175-1 «Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях», за ч.1 ст.182 «Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого випливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях», за ч.1 ст.179 «Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві», за ч.1 ст. 155 «Порушення правил торгівлі і надання послуг працівниками торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, громадянами, які займаються підприємницькою діяльністю», за ст. 152 «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів», за ст. 180 «Доведення неповнолітнього до стану сп’яніння», за ст.186 «Самоуправство».
Під час засідання більше десятка справ було розглянуто щодо водіїв, які залишають своє авто на газоні чи у недозволеному місці. За паркування автівки на газоні водію загрожує штраф у розмірі від 340 до 1360 грн. Це якщо водій є фізичною особою. Якщо ж керманич виявиться підприємцем чи посадовцем, розмір штрафу становитиме від 850 до 1700 грн. Автомобілісти розуміють, що паркування на газонах заборонене, але продовжують паркуватися на зеленій зоні. Мовляв, нехай парковки у місті зроблять, а вже потім штрафують. Однак автостоянки у місті пустують, а відповідальність за порушення правил, в першу чергу, несе кожен із нас. За результатами розгляду адміністративною комісією були прийняті відповідні рішення. Зокрема, 33 особи притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу, до 3 осіб застосовано попередження, 2 справи закрито в зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради