Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Про дитячі справи на початку нового навчального року

18 вер 2018

Традиційно на початку навчального року члени координаційної ради у справах дітей виконавчого комітету міської ради на своєму засіданні акцентували увагу на проблемах, які вимагали координації діяльності усіх дотичний до дитячих питань/ Так на четверте засідання було винесено 5 питань. Засідання провела заступник голови ради Антоніна Єльява, начальник служби у справах дітей. Вона ж проінформувала членів ради про проведення в місті акції “Готуємо дітей до школи” на виконання заходів міських програми, які перебувають на контролі служби у справах дітей. Повідомила, що для придбання наборів шкільного приладдя виконавчий комітет виділив 10 тис. гривень для 40 дітей, які перебувають на обліку служби, чиї батьки загинули під час проведення АТО, а для придбання шкільної та спортивної форми для 43 учнів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – 60 тис. грн.

Розглянули питання про організацію та проведення у місті Всеукраїнського профілактичного заходу “Урок”. З метою недопущення появи школярів, які не навчаються і не працюють, не приступили до навчання у вересні, було вирішено провести відповідні спільні цільові рейди, відвідати дітей, які можуть не розпочати навчання вчасно, провести відповідну профілактичну роботу з дітьми та батьками, надати відповідну допомогу родинам. На особливий контроль було взято дітей, які проживають у сімях, які перебувають у складних життєвих обставинах, а це 24 школярі різного віку, які можуть не сісти за парти  з вини батьків.

Окрім того, активно обговорили питання щодо пропаганди здорового способу життя в підлітковому середовищі. Представник ювенальної превенції Чесновський П.А. нагадав, не дивлячись на заборону, трапляються випадки продажу алкогольних напоїв дітям. І хоча жодного підлітка не має на обліку у нарколога, але стверджувати, що усі вони  ведуть здоровий спосіб життя не можемо. Було вирішено з початком навчального року активізувати роботу мобільних груп із представників поліції, освіти, виконавчих органів щодо проведення рейдів-перевірок торгівельних точок, розміщених поблизу навчальних закладів, на предмет продажу підліткам тютюнових виробів, алкогольних та слабоалкогольних напоїв, та притягнення винних до відповідальності. Також активізувати  роботу лекторської групи.

Спеціаліст служби у справах дітей Чирухіна Ю.В., інформувала  про стан виконання законодавства щодо здобуття дітьми загальної середньої освіти. Так впродовж року було повернуто на навчання 6 дітей, батьків притягнуто до відповідальності, неповнолітніх взято на облік служби. Надано дозвіл на відрахування 7 учнів з навчальних закладів різної акредитації. Двом вузам відмовлено в наданні дозволу на відрахування студентів. Визначилися, що головне завдання у новому навчальному році – чітко виконувати Інструкцію з обліку дітей і підлітків шкільного віку, та вчасно реагувати  на кожен випадок пропусків уроків. Зважаючи на проблеми та реалії сьогодення на обговорення було винесено питання щодо вивчення проблем дитячого середовища у місті та дієвого впливу на нього. Керівник психологічної служби управління освіти Захаревич Т.В. зробила аналіз проблем, з якими впродовж року зверталися діти. Найчастіше – це міжособистісні стосунки. Конфлікти в дитячому середовищі допомагають долати та вирішувати шкільні служби порозуміння, які користуються довірою школярів, допомагають зробити їх перебування у школі безпечним. Піднімалось і таке болюче питання як булінг у навчальних закладах. Адже дитяча жорстокість має місце і у наших школах, а іноді  і в садочках.  Представники навчальних закладів, служби у справах дітей, управління соціального захисту населення, міського центру зайнятості, поліції та лікарні, які входять до складу координаційної ради,  були одностайні, що підліткам та молоді потрібно допомогти правильно зорієнтуватися в житті, розставити пріоритети, навчитися вірити в себе, працювати над досягненням своєї мети, виховувати в собі позитивні  моральні якості, тощо.

                                                                                          

                                                                                                                                                                                                                                                                                                               За інформацією служби у справах дітей

виконавчого комітету міської ради