Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Продаж алкогольних напоїв неповнолітнім – найгостріше питання адмінкомісії

04 вер 2018

Минулого тижня під головуванням заступника міського голови Оксани Латишевої пройшло чергове засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради. На розгляд комісії виносилось 19 справ про адміністративні правопорушення громадян, які мешкають на території міста, зо були складені і подані працівниками Нетішинського відділення поліції.
Розглянуто 5 справ за ст. «Завідомо неправдивий виклик», 4 адміністративні порушення за ст. «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів», 3 справи за ст. «Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях», 2 справи за ст. «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами», 1 справа за ст. «Порушення правил торгівлі і надання послуг працівниками торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, громадянами, які займаються підприємницькою діяльністю».

Найактуальнішим і найгострішим питанням засідання було продаж суб’єктами господарювання алкогольних напоїв неповнолітнім. Нагадаємо, суб’єктам господарювання, що здійснюють торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. Законодавством України заборонено продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. Також визначено, що продавець пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових або тютюнових виробів зобов’язаний отримати у покупця, який їх купує, паспорт або інші документи, які підтверджують вік такого покупця, якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку. У разі відмови покупця надати такий документ продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових або тютюнових виробів такій особі забороняється. За результатами розгляду адміністративною комісією були прийняті відповідні рішення. Відтак, 1 особі надано попередження, 16 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу, 2 справи закрито в зв’язку із закінченням строків накладання адміністративного порушення.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради