Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Робота не буде прийнята доти, поки її не перероблять

31 лип 2019

Серед усіх будівельних об’єктів чи не найбільше уваги прикуто до укладання бруківки з натурального каменю в центрі міста поряд з торговим центром. Це питання також неодноразово порушувалось нетішинцями під час зустрічей з міським головою у дворах житлових будинків.

На адресу підрядника УКБ виконкому неодноразово направлялись листи із зауваженнями з приводу неякісної роботи. Претензій різного роду дуже багато. З цього приводу неодноразово спілкувались з підрядником міський голова Олександр Супрунюк, постійно на телефонному зв’язку  перший заступник міського голови Іван Романюк та начальник управління капітального будівництва Ярослав Петрук.

Нерівна верхня горизонтальна поверхня, застосування неякісних матеріалів (вкладання місцями щербатої або з тріщинами бруківки), утворення калюж на поверхні після дощу, тривалість виконання робіт  – такі зауваження до роботи підрядника у міської влади. Як відомо, більше року тому, 27 липня 2018 року, було опубліковано оголошення про проведення процедури електронних торгів (Прозоро) по об’єкту «Капітальний ремонт території загального користування (заміна тротуарів та пішохідних доріжок) по просп.Незалежності та вул. Будівельників у м. Нетішині». Очікувана вартість закупівлі становила 9 млн. 425 тис. 30 грн., загальна площа, яка підлягає капітальному ремонту – 4 тис. 300 м. кв.(територія біля магазину «Волинь», поблизу торгового центру, тротуар від торгового центру до «зеленого» ринку, пішохідна територія від торгового центру до універмагу).

За результатами електронних торгів, які відбулися 20 серпня 2018 р., найбільш економічно вигідну пропозицію (9 млн. 300 тис. грн.) надало ТОВ «Будівельна компанія «Спеціалізоване Управління – 39» (м. Рівне). Його визнано переможцем закупівлі. 10 вересня 2018 р. було укладено відповідний договір між управлінням капітального будівництва виконкому (виконує функції замовника робіт, відповідно до рішення 42 сесії міської ради VІІ скликання від 12.06.2018р.) та ТОВ «БУ «СУ-39». Підрядник розпочав роботи після отримання необхідних дозвільних документів у відділі державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) виконкому.  

«За результатами електронних торгів визначається найдешевша ціна. Переможець торгів найняв собі підрядника ПП «Ремтехбуд» на виконання робіт. Ось і маємо результат. Укладання бруківки проходить дуже повільно. Робота неякісна. Ми її декілька разів зупиняли, примушували переробляти. Нині є багато претензій до підрядника щодо  якості робіт та термінів виконання…», - коментує ситуацію міський голова Олександр Супрунюк.

У вівторок, 29 липня, за вимогою міського голови, представник генерального підрядника Андрій Єнін у черговий раз побував у Нетішині на об’єкті будівництва.

Допомогли перевірити якість роботи еменесники. На прохання міського голови вони налили води на горизонтальну поверхню, внаслідок чого можна було вочевидь оцінити укладання бруківки біля торгового центру. «Ми цю роботу приймати не будемо доти, доки її не перероблять. Вони мали ще укладати бруківку на пішохідній території в напрямку універмагу, але у зв’язку з неналежною якістю робіт ми призупинимо ці роботи і вимагатимемо, щоб була якість, щоб замінили всю дефектну плитку... Розраховували, що до літа покладуть. Вже кінець липня, а ще не зроблено половини тієї роботи, яку мали зробити. Підрядник, який виграв конкурс через прозоро, не став таким, яким ми його хотіли бачити. Неприємна ситуація, дуже неприємна», - зазначив  Олександр Супрунюк.

Аргументи у виправдання, представника підрядної організації (мовляв, вся пошкоджена бруківка буде замінена, а про якість роботи будемо говорити тоді, коли здаватиметься об’єкт і т. ін.))були не переконливими. Слід також зазначити, що даній території укладається бруківка з натурального каменю. Вона значно дорожча за штучну, але термін її придатності набагато довший. Штучна плитка має фаску, а тому при її укладці не видно всіх «гріхів». А натуральний камінь має свою специфіку укладання - при укладці відразу ж помітні перепади в 2-3 міліметри.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради