Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Про надання соціальних послуг особам, які опинилися у складних життєвих обставинах

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 01 червня 2020 року587 «Про організацію надання соціальних послуг» затверджено Порядок надання соціальних послуг, який визначає механізм виявлення осіб/сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах або мають найвищий ризик потрапляння в такі обставини та організації їм соціальних послуг відповідно до індивідуальних потреб.

Цим порядком визначений перелік осіб/сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах та які не можуть самостійно подолати негативний вплив обставин, а саме: особи пенсійного віку, особи з інвалідністю, діти з інвалідністю, особи, які постраждали від торгівлі людьми, діти сироти, діти позбавлені батьківського піклування, сім’ї опікунів, піклувальники, особи, звільнені з місць позбавлення волі, внутрішньо переміщені особи, учасники АТО/ООС.

Соціальні послуги надаються відповідно до державних стандартів соціальних послуг, затверджених Мінсоцполітики, установами, що належать до надавачів соціальних послуг. В Нетішинській міській територіальній громаді надавачами соціальних послуг є: Нетішинський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та Нетішинський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Мрія».

У разі звернення особи, яка належить до вразливих категорій населення або перебувають під впливом чинників, що можуть зумовити потрапляння у складні життєві обставини, управління соціального захисту населення інформує таку особу про соціальні послуги, якими вона може скористатися, умови та порядок їх отримання, про необхідність оцінювання потреб у соціальних послугах.

Соціальні послуги можуть надаватися:

  • за рахунок бюджетних коштів (безоплатно);
  • з установленням диференційованої плати залежно від доходу отримувача соціальних послуг;
  • за рахунок отримувача соціальних послуг або третіх осіб відповідно до законодавства.

Для отримання соціальних послуг особа звертається до відділу координації надання соціальних послуг управління соціального захисту населення виконавчого комітету Нетішинської міської ради або безпосередньо до надавачів  соціальних послуг та подає заяву про надання соціальних послуг разом з  документами, зазначеними у пункті 28 вищезазначеного Порядку.

За більш детальною інформацією особи, які перебувають у складних життєвих обставинах, можуть звертатися до Нетішинського управління соціального захисту населення за адресою: пр. Незалежності, 29, каб. № 3, тел. 9-10-52, моб. 0987410379