Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Про підсумки оздоровчої кампанії дітей і підлітків міста у 2012 році

Р І Ш Е Н Н Я

 

22.11.2012                                                   м.Нетішин                                                    № 383

 

Про підсумки оздоровчої кампанії дітей і підлітків міста у 2012 році

 

 

Відповідно до статті 40, частини 2 статті 42 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей", розпорядження голови обласної державної адміністрації від 27 вересня 2012 року             № 265/2012-р "Про підсумки оздоровчої кампанії "Літо-2012 року", рішення тридцять дев’ятої сесії Нетішинської міської ради V скликання від 26 лютого 2009 року № 11 "Про програму відпочинку та оздоровлення дітей і підлітків міста  Нетішина  на  2009-2013  роки",  виконавчий  комітет  міської ради    в и р і ш и в:

 

1.Інформацію про підсумки оздоровлення та відпочинку дітей і підлітків міста у 2012 році  взяти до відома (додається).

2.Відділу у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету міської ради:

2.1.забезпечити надання організаційної, методичної, інформаційної допомоги установам, організаціям, підприємствам міста, закладам відпочинку - таборам з денним перебуванням дітей щодо планування проведення оздоровчої кампанії                 у 2013 році;

2.2.до 20 травня 2013 року провести детальний аналіз стану готовності закладів відпочинку - таборів з денним перебуванням дітей до літньої оздоровчої кампанії.

3.Відділу освіти виконавчого комітету міської ради вжити необхідних заходів щодо приведення у належний стан заклади відпочинку - табори з денним перебуванням дітей до літньої оздоровчої кампанії 2013 року.

4.Фінансовому управлінню виконавчого комітету міської ради при формуванні бюджету міста на 2013 рік передбачити видатки на проведення  оздоровчої кампанії у 2013 році.

3.Контроль за виконанням цього рішення покласти на т.в.о. заступника міського голови, начальника відділу культури та туризму виконавчого комітету міської ради  Михасика І.М.

 

 

 

 

Секретар міської ради                                                                              М.М.Степаненко

Додаток до рішення

виконавчого комітету

міської ради

22.11.2012 № 383

 

ІНФОРМАЦІЯ

про підсумки оздоровлення та відпочинку дітей і підлітків міста у 2012 році

 

Виконавчим комітетом міської ради вжито ряд заходів щодо збільшення показника дітей міста, яких охоплено відпочинковими та оздоровчими послугами.

На виконання програми відпочинку та оздоровлення дітей і підлітків міста Нетішина на 2009-2013 роки, затвердженої рішенням тридцять дев’ятої сесії Нетішинської міської ради V скликання від 26 лютого 2009 року № 11 та з метою належної організації відпочинку та оздоровлення дітей виконавчим комітетом Нетішинської міської ради прийнято рішення від 19 квітня 2012 року № 98 "Про організацію відпочинку та  оздоровлення дітей і підлітків  міста влітку 2012 року", яким було утворено координаційну раду з питань організації відпочинку та оздоровлення дітей і підлітків влітку 2012 року, затверджено її склад та заходи щодо організації оздоровлення дітей і підлітків. 

З метою визначення шляхів забезпечення належної підготовки та проведення оздоровчої кампанії 2012 року відбулося засідання координаційної ради з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей при виконавчому комітеті міської ради за участю організаторів оздоровлення дітей у місті, керівників установ, організацій, підприємств міста, проаналізовано стан готовності дитячих закладів відпочинку – таборів з денним перебуванням дітей у місті до літньої оздоровчої кампанії.

Протягом травня 2012 року представниками виконавчого комітету міської ради та санітарно-епідеміологічної служби міста Нетішина проводилася комплексна перевірка стану готовності закладів відпочинку – таборів з денним перебуванням дітей до літньої оздоровчої кампанії.

Відділом освіти виконавчого комітету міської ради була організована робота              4 дитячих закладів відпочинку – таборів з денним перебуванням дітей на базі загальноосвітніх навчальних закладів, де від 1 до 21 червня 2012 року відпочинковими послугами було забезпечено 500 дітей соціально-незахищених категорій. Кількість дітей у кожному таборі  визначалася у залежності від загальної кількості учнів, у тому числі пільгових категорій.

На організацію роботи дитячих закладів відпочинку - таборів з денним перебуванням дітей були використані кошти з бюджету міста у сумі 110 тис. 95 грн.  24 коп.

Кошти виділялися на:

забезпечення канцтоварами

- 2 тис. 620 грн. 50 коп.

забезпечення миючими засобами

- 1 тис. 482 грн. 45 коп.

забезпечення дезінфікуючими засобами

- 1 тис. 292 грн.

придбання спортивного інвентарю

- 1 тис. 935 грн.

придбання призів та подарунків

- 2 тис. 128 грн. 45 коп.

забезпечення медикаментами

- 1 тис. 250 грн.

закупівлю продуктів харчування

- 93 тис. 843 грн. 84 коп.

страхування дітей

- 1 тис. 94 грн.

проведення культурно-розважальної програми

- 4 тис. 449 грн.

-  2  -

 

В усіх дитячих закладах відпочинку були наявні документи, що регламентують діяльність відпочинкового закладу: акт про прийняття в експлуатацію, статут, паспорт санітарно-технічного стану, правила внутрішнього розпорядку, режим роботи, посадові інструкції працівників, журнал реєстрації інструктажів працівників табору з техніки безпеки, профілактики травматизму і попередження нещасних випадків, календарний план роботи.

Дитячі заклади відпочинку були забезпечені безперебійним електро-, водо-, та теплопостачанням.

Забезпечено раціональний режим перебування дітей в закладах відпочинку:

організовано збалансоване 2-х разове харчування з розрахунку 13 грн. 65 коп. на одну дитину в один день, вжито заходів щодо виконання постанови Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 року № 1591 "Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах" та спільного наказу Міністерства охорони здоров’я та Міністерства освіти і науки України від 1 червня 2005 року № 242/239 "Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах".

Під час функціонування відпочинкових закладів не зафіксовано жодного звернення за медичною допомогою у ДЗ "СМСЧ № 4", викликів швидкої медичної допомоги, госпіталізації дітей, направлень на амбулаторну консультацію у ДЗ "СМСЧ  № 4".

З метою сприяння соціальному становленню та розвитку дітей, виховання у молодих громадян поваги до національно-історичних і культурних цінностей у таборах з денним перебуванням дітей спеціалістами міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, службою у справах дітей було проведено ряд тренінгових та лекційних заходів, відеолекторіїв, якими охоплено 680 дітей, на теми: "Основні права дітей", "Твоє здоров’я - твій вибір", "До істини, як до причастя", "Заради життя", "Керуй своїм життям", "Правда дітей і профілактика ВІЛ/СНІДу", "Куріння, пияцтво або здоров’я – вибирайте самі", "Ми за здоровий спосіб життя", "Здорова нація – здорове майбутнє", "Алкоголь і наркотики штучні злети та болючі падіння", "Прояв негативних явищ, як форма прояву девіантної поведінки дітей".

Станом на 20 жовтня 2012 року оздоровлено 1 тис. 194  дитини шкільного віку.

Особлива увага приділялася оздоровленню дітей із соціально-незахищених  категорій. У таборах всіх типів оздоровлено: 25 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 162 дитини із багатодітних та малозабезпечених сімей,                   55 дітей-інвалідів, 54 дитини, які  потерпіли від наслідків Чорнобильської катастрофи, 131 дитина працівників бюджетної сфери, 180 талановитих та обдарованих дітей,                  129 дітей, які перебувають на диспансерному обліку.

7 дітей, які потерпіли від наслідків Чорнобильської катастрофи, було направлено на оздоровлення управлінням праці та соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради за рахунок коштів державного бюджету до санаторно-курортних  закладів України.

У 2012 році ДЗ "СМСЧ № 4" направлено на санаторно-курортне лікування               53 дитини, які перебувають на диспансерному обліку у лікарів.

20 дітей пільгових категорій оздоровлено за кошти обласного бюджету у закладі оздоровлення та відпочинку "Сперанца" приватного підприємства "Ренесанс-7" Одеської області та ПДЗОВ "Дністровська чайка" Кам’янець-Подільського району.

-  3  -

 

За кошти державного бюджету оздоровлено 23 дитини пільгових категорій у МДЦ "Артек" та УДЦ "Молода гвардія".

Усі діти, які направлялися на оздоровлення, пройшли безкоштовне медичне обстеження у ДЗ "СМСЧ №  4".

Під час оздоровчої кампанії 2012 року із бюджету міста використані кошти у сумі  177 тис. 495 грн. 24 коп., з них:

- 110 тис. 095 грн. 24 коп. - на організацію роботи дитячих закладів  відпочинку - таборів з денним перебуванням дітей;

- 62 тис. 400 грн. на придбання путівок у дитячі табори для дітей працівників бюджетної  сфери  шляхом співфінансування з бюджету міста (1 тис. 200 грн. за одну путівку), коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, батьківської плати, профспілкових коштів;

- 5 тис. грн. на супровід та перевезення дітей до ДОТ.

Для дітей працівників бюджетної сфери міста було придбано 52 путівки, а саме:

-         відділом освіти виконавчого комітету міської ради - 36 путівок;

-         відділом культури та туризму виконавчого комітету міської ради - 8 путівок;

-         територіальним центром соціального обслуговування населення - 5 путівок;

-         виконавчим комітетом міської ради - 3 путівки.

Проводилась робота щодо залучення коштів підприємств, установ, організацій на оздоровлення дітей міста Нетішина. Значний фінансовий вклад в оздоровлення дітей міста внесла Хмельницька атомна електростанція. У 2012 році у дитячо-оздоровчих таборах було оздоровлено 416 дітей працівників ВП "ХАЕС".

У 2012 році з державного бюджету було виділено 107 тис. 626 грн. 76 коп. наоздоровлення дітей, з обласного бюджету 50 тис. 400 грн.,з місцевого бюджету              177 тис. 495 грн. 24 коп., кошти Фонду соціального страхування становили  266 тис. грн., залучені кошти  2 млн. 624 тис. 065 грн. 27 коп.  

Усього: 3 млн. 225 тис. 587 грн. 27 коп.

Протягом 2012 року у місті не відбувалося закриття, ліквідація, перепрофілювання, реорганізація дитячих закладів відпочинку.

Інформація про хід оздоровчої кампанії 2012 року висвітлювалась у міських  засобах масової інформації.

У порівнянні з 2011 роком кількість оздоровлених дітей збільшилась на 5 %.

 

 

 

 

 

 

 

Секретар міської ради                                                                              М.М.Степаненко